Реструктуризація боргу - це прояв лояльності до позичальника з боку кредитора. Цей процес можна назвати мірою, яку застосовують до клієнтів фінансових установ, якщо вони стикаються з дефолтом, і більш не можуть виконувати умови кредитування в належному режимі.


Як реалізується реструктуризація боргу за кредитом?

Мікрофінансові установи, так само, як і банки, пропонують фізичним та юридичним клієнтам, в першу чергу, такий вид зміни оплати боргу, як пролонгація заборгованості. Тобто людина може відстрочити свій кредит в тому випадку, якщо не має можливості повністю його виплатити в зазначений термін. При цьому йому необхідно погасити ту частину боргу, яка відноситься до процентних нарахувань, відтермінувавши при цьому виплату тіла кредиту. Однак це не єдино можлива реструктуризація боргів громадянина, існують і інші варіанти:

  • Змінюється не тільки кінцевий термін погашення кредиту, але і розміри регулярних платежів. Наприклад, термін кредитування збільшується, а регулярний внесок за рахунок цього зменшується. Сума стає посильної для боржника.
  • Заборгованість може бути обміняна на певну частину майна, яке перебуває у власності боржника.
  • Деяка частина боргу може бути списана.
  • Можлива так само реструктуризація боргів громадянина як процедура банкрутства.

Що таке реструктуризація кредиту для фізичних осіб?

Кожен громадянин, який оформив кредит у фінансовій установі, може звернутися до співробітників цієї установи з проханням про зміну термінів і сум виплат в зв'язку з фінансовою скрутою.


Кому може знадобиться реструктуризація боргу?

Практика показує, що в найбільш затребувана послуга реструктуризації боргу у людей, які тимчасово потрапили в складні фінансові труднощі і не можуть обслуговувати взяті на себе зобов'язання. наприклад:

  • люди, що втратили роботу через скорочення штату співробітників;
  • приватні підприємці, через скорочення доходів;
  • наймані працівники, яким роботодавець знизив зарплату або відправив у відпустку без збереження зарплати;
  • позичальники, які оформили валютний кредит перед різкою девальвацією національної валюти

Що таке реструктуризація боргу через банкрутство?

Людина, що оголосила себе банкрутом, має право на те, щоб кредитор списав йому заборгованість, аналогічні права є і збанкрутілих організацій, юридичних осіб, і навіть самих банків. Дана процедура є реабілітаційної, і для багатьох боржників ставати відмінним способом, уникнути виплати штрафних санкцій. Крім того, не доведеться проходити етап реалізації свого майна, який досить неприємний для кожного.

Реструктуризація боргу при банкрутство фізичної особи дозволяє отримати вигідні умови і знижену процентну ставку від фінансової установи.